Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Zegers krijgt hoofdrol in spaghettiwestern

Shownieuws

Chris Zegers gaat de hoofdrol spelen in een nog naamloze western. "Het wordt een soort Kill Bill met een knipoog", vertelde regisseur Steven de Jong.

Chris Zegers gaat de hoofdrol vertolken in een western. Dat bevestigde regisseur Steven de Jong maandag. "We willen de spaghettiwestern opnemen in Spanje met een klein groepje bevriende filmmakers", vertelde De Jong. "In Spanje heb je van die dorpjes waar je meteen kunt gaan draaien."

Het scenario van de cowboyfilm is al klaar en ligt ter goedkeuring bij de omroepen. "We brengen de film in eigen beheer uit maar we moeten de financiering nog wel rond krijgen." De film gaat over een zoon die zijn vader voor zijn ogen ziet vermoorden en wraak wil nemen. "Het wordt dus echt cowboytje spelen. Het wordt een soort Nederlandse Kill Bill, maar dan wel met een dikke knipoog." Voor de film is nog geen naam gekozen.

Steven de Jong is actief als producent, regisseur, acteur en scenarioschrijver. De Friese filmmaker boekte successen met diverse films, waaronder 'De Scheepsjongens van Bontekoe' en de Kameleon-films, die in 2003 en in 2005 de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms waren. De Jong regisseerde en produceerde ook de film 'De hel van '63', waar Zegers in speelde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen