Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel ook dit jaar weer in Glazen Huis

Shownieuws

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemiek Schollaardt zitten dit jaar in het Glazen Huis. De benefietactie zet zich dit keer in voor de bestrijding van malaria.

3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemiek Schollaardt zijn dit jaar uitgekozen als bewoners van het Glazen Huis. Dat maakte zendercoördinator Wilbert Mutsaers maandag bij 3FM bekend. De plaatjesdraaiers moeten tijdens de benefietactie een slordige 145 uur zonder eten uitzitten.

Giel Beelen is zielsgelukkig dat hij is uitgekozen voor de zesde editie van Serious Request. "Ik had er al rekening mee gehouden dat ik er dit jaar niet in kwam", reageerde Beelen. "Dat de omroepbaasjes dachten, het zal allemaal wel. Maar wat een feest dat ik er toch mag zitten, het is toch het mooiste radiomoment van het jaar." Giel doet voor de vijfde keer mee en Ekdom voor de vierde maal. Voor Annemieke Schollaardt is het de eerste keer.

De eerste nacht slaapt Thomas Acda bij de dj's. Ook Do, Youp van 't Hek, Roel VanVelzen, Hans Klok en Angela Groothuizen komen overnachten.

De jaarlijkse benefietactie zet zich dit keer in voor de bestrijding van malaria. Net als bij de vorige edities maken de uitverkoren dj's gedurende hun verblijf 24 uur per dag radio zonder te eten. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Groningen.

Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie nummers aanvragen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat de actie sinds 2004 met 3FM organiseert. Vorig jaar bracht Serious Request ruim 5,6 miljoen euro in het laatje. Niet alleen in Nederland wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Naast België, Zweden en Kenia staat er voor het eerst een Glazen Huis in de Zwitserse hoofdstad Bern.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen