Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Komt een vrouw bij de dokter' wint Platina Film

Shownieuws

De film 'Komt een vrouw bij de dokter' heeft tien dagen na de release een Platina Film status veroverd. Meer dan vierhonderdduizend mensen bekeken deze film.

De film 'Komt een vrouw bij de dokter' heeft tien dagen na de release een Platina Film status veroverd. Meer dan vierhonderdduizend mensen maakten voor deze film de gang naar de bioscoop. Het regiedebuut van Reinout Oerlemans bereikte op 30 november al de Gouden Film status.

Hoofdrolspeler Barry Atsma ontving zondagavond in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de prijs uit handen van Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival. De film, naar de gelijknamige bestseller van Kluun, prijkt ook op de eerste plek in de Nederlandse box-office top 20.

'Komt een vrouw bij de dokter' met in de hoofdrollen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film wanneer voor een Nederlandse film respectievelijk honderdduizend, vierhonderdduizend en een miljoen bioscoopkaartjes zijn verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen