Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson niet in Top 10 van Top 2000

Shownieuws

Michael Jackson staat niet op een van de eerste tien plekken van de Top 2000 van Radio 2. Ramses Shaffy komt in de Top 10 wel drie keer voor.

Ondanks de enorme opleving in de vraag naar nummers van Michael Jackson na zijn overlijden, staat de King of Pop niet op een van de eerste tien plekken van de Top 2000 van Radio 2. De dinsdag op 76-jarige leeftijd overleden Ramses Shaffy is wel met drie nummers tot de Top 10 doorgedrongen, blijkt uit een vrijdag door de radiozender vrijgegeven lijst.

'Bohemian Rhapsody' van Queen staat wederom op de eerste plek in de Top 2000 van Radio 2. Van de tien voorgaande edities voerde het nummer al negen keer de lijst aan. Op twee staat 'Hotel California' van The Eagles, gevolgd door 'Avond' van Boudewijn de Groot.

Het eerste nummer van Shaffy in de lijst is 'Pastorale', dat hij samen zong met Liesbeth List. Dit nummer neemt de zesde plek in. 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Shaffy staat zevende en 'Laat me' negende.

In totaal werden in drie weken tijd 1,6 miljoen stemmen uitgebracht. De complete lijst wordt bekendgemaakt op 22 december. De elfde editie van de Radio 2 Top 2000 start eerste kerstdag om 12.00 uur en eindigt op 31 december vlak voor oud en nieuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen