Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Polanski onder huisarrest geplaatst

Shownieuws

Roman Polanski is vrijdag aangekomen in zijn chalet waar hij sindsdien onder huisarrest verblijft. De regisseur mocht de gevangenis verlaten voor een borgsom.

(Novum/AP) - Roman Polanski is vrijdag aangekomen in zijn chalet in Gstaad waar hij sindsdien onder huisarrest verblijft. De filmregisseur mocht de Zwitserse gevangenis verruilen voor zijn eigen woning in ruil voor een borgsom van drie miljoen euro.

"Roman Polanski is vandaag vrijgelaten en naar Gstaad overgebracht, in afwachting van de beslissing om hem wel of niet uit te leveren", verklaarde het Zwitserse ministerie van justitie vrijdag. Polanski's vrouw en zijn kinderen van 9 en 16 jaar wachtten hem thuis op. Polanski mag de beslissing van justitie afwachten in zijn eigen huis. Voorwaarde is dat de regisseur, die onder elektronisch toezicht staat, zijn huis niet verlaat.

De 76-jarige regisseur van onder meer Rosemary's baby werd eind september in Zürich gearresteerd. De VS zoekt de filmmaker omdat hij in de jaren zeventig seks had met een 13-jarige, wat in de VS geldt als verkrachting. Amerika heeft om Polanski's uitlevering gevraagd, maar of hij daadwerkelijk in een vliegtuig wordt gezet is afhankelijk van de Zwitserse regering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen