Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Up in the air' beste film 2009

Shownieuws

'Up in the air' is uitgeroepen tot beste film van 2009 door de Amerikaanse National Board of Review. Deze prijs is doorgaans een goede indicator voor de Oscars.

'Up in the air', een film met George Clooney in de hoofdrol, is uitgeroepen tot beste film van 2009 door de Amerikaanse National Board of Review. Deze prijs is doorgaans een goede indicator van kanshebbers bij de Oscars, die op 7 maart 2010 worden uitgedeeld.

Naast de onderscheiding voor beste film won 'Up in the air' nog drie prijzen. Clooney won de prijs voor beste acteur, Anna Kendrik werd geprezen voor de beste vrouwelijke bijrol en regisseurs Jason Reitman en Sheldon Turner wonnen de prijs voor de beste bewerking tot een filmscript.

In 'Up in the air' speelt Clooney de rol van zakenman Ryan Bingham, die dag en nacht de wereld rondreist en zo duizenden Frequent Flyer Miles verzamelt. Nooit heeft hij een lange relatie of zelfs maar een serieus gesprek met iemand, want hij is altijd onderweg. Pas als hij tijdens een zakenvlucht zijn droomvrouw tegenkomt wil hij ineens vastigheid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen