Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman Polanski verlaat cel vroegtijdig

Shownieuws

Polanski heeft zijn cel verruild voor een tijdelijk onbekend onderkomen. Eerder meldde justitie dat de filmregisseur vrijdag onder huisarrest wordt geplaatst.

(Novum/AP) - Roman Polanski heeft zijn Zwitserse cel verruild voor een tijdelijk onbekend onderkomen. Eerder meldde het Zwiterse ministerie van justitie dat de filmregisseur vrijdag onder huisarrest wordt geplaatst. Wegens de grote publieke aandacht voor de zaak is besloten tot de tussenstap.

Polanski is overgebracht naar de tijdelijke huisvesting in verband met 'veiligheidsredenen en persoonlijke bescherming', aldus het ministerie van justitie. De autoriteiten willen dan ook niet bekendmaken waar Polanski zich momenteel bevindt.

"Het verandert niets aan het principe", vertelt een woordvoerder. "Hij wordt nog steeds morgen overgeplaatst." De filmregisseur mag de gevangenis verruilen voor zijn chalet in Gstaad omdat hij een borgsom van drie miljoen dollar betaalde.

De 76-jarige regisseur van onder meer 'Rosemary's baby' werd eind september gearresteerd in Zürich. De VS zoekt de filmmaker omdat hij in de jaren zeventig seks had met een 13-jarige, wat in de VS geldt als verkrachting. Amerika heeft om Polanski's uitlevering gevraagd, maar of hij daadwerkelijk in een vliegtuig wordt gezet is afhankelijk van de Zwitserse regering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen