Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon en Joling begraven de strijdbijl

Shownieuws

Gerard Joling en Gordon zijn weer vrienden. De twee voormalige kemphanen hebben de strijdbijl begraven en trekken hun glitterpakken weer aan.

Gerard Joling en Gordon zijn weer vrienden. De twee voormalige kemphanen kondigden donderdag volledig onverwacht aan terug te keren bij de Toppers. Maar voor beide zangers was het geen makkelijke beslissing om het glitterpak weer aan te trekken.

Vooral bij Gordon zat de schrik er nog goed in over alle commotie rond de ruzie met Joling en het Songfestival. In september liet hij weten 'geen kracht meer voor de Toppers te hebben', drie maanden later komt hij terug op zijn beslissing. "Ik heb de rust na mijn vertrek als een enorme verrijking ervaren, waarin ik veel heb kunnen nadenken", zegt Gordon donderdag. "Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ondanks alle negatieve krachten miste ik het feest."

Gerard heeft wat langer na kunnen denken over een eventuele terugkeer. Hij vertrok in november 2008 nadat hij ruzie kreeg met Goor. "Na mijn vertrek vorig jaar heb ik in mijn emotie dingen over Gordon gezegd die ik beter niet had kunnen zeggen", kijkt Joling terug. "We hebben elkaar onnodig in een kwaad daglicht gesteld. Dat is gebeurd en geweest."

Beide zangers hebben nu weer kracht om samen te werken en zetten een punt achter hun vele ruzies. "We begraven nu het verleden, drinken er een lekkere borrel op en zeggen er verder niets meer over", besluit Joling. "En dan volgend jaar lekker knallen in de ArenA", voegt Gordon er enthousiast aan toe.

De Toppers gaan nu verder als kwartet. Samen met Jeroen van der Boom en René Froger staan de vier volkszangers op 22 mei in de Amsterdam Arena. De voorverkoop begint op maandag 14 december.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen