Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud voor debuutalbum Susan Boyle

Shownieuws

Susan Boyle blijft goed boeren met haar debuut 'I dreamed a dream'. Nederlanders slaan het schijfje massaal in, waardoor de cd de gouden status heeft bereikt.

Susan Boyle blijft goed boeren met haar debuutalbum 'I dreamed a dream'. In navolging van de Britten en de Amerikanen slaan ook de Nederlandse muziekliefhebbers het schijfje massaal in. De cd heeft binnen twee weken de gouden status bereikt.

Het debuutalbum is goed voor 25 duizend verkochte exemplaren. De toppositie heeft Boyle nog niet in de Nederlandse hitlijsten. Haar album kwam vorige week binnen op de tweede plaats in de Album Top 100. 'I dreamed a dream' staat wel op 1 in onder meer Groot-Brittannië, Ierland, Canada en Australië. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan drie miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Het schijfje breekt op dit moment overal ter wereld records. Zo meldde de Amerikaanse online shop Amazon.com dat nooit eerder zoveel cd's waren besteld vóór de releasedatum en in Engeland is Boyles album het snelst verkopende debuut voor een vrouw ooit. In de eerste week verkocht 'de zingende huisvrouw' ruim zevenhonderdduizend cd's. Volgens de BBC deed alleen Snoop Dogg het in 1993 beter. Hij verkocht in de eerste week achthonderdduizend platen van 'Doggystyle'.

De 48-jarige Boyle werd eerder dit jaar tweede in de talentenjacht Britain's Got Talent. Ze werd wereldberoemd door haar vertolking van het nummer 'I dreamed a dream' uit de musical Les Misérables.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen