Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato wil zijn tanden zetten in het nieuwe jaar

Shownieuws

Marco Borsato kijkt vol goede moed naar 2010. De zanger, die veel voor zijn kiezen kreeg, wil zijn tanden zetten in 2010. Hij concentreert zich weer op muziek.

Marco Borsato kijkt vol goede moed naar het komende jaar. De zanger kreeg dit jaar veel voor zijn kiezen: zijn artiestenbureau The Entertainment Group ging failliet en er ontstond veel commotie rondom de Oscarinzending van zijn film 'Wit licht', die uiteindelijk werd ingetrokken. "Je kunt wel terug blijven blikken, maar we gaan vooral naar 2010 kijken", zegt Borsato voor de camera van Novum Nieuws.

De 47-jarige zanger sluit het jaar af met een groot feest op het Amsterdamse Museumplein. Vorig jaar bracht hij de jaarwisseling nog door in het buitenland. "Dit jaar is een ander jaar dan alle andere jaren en dus gaan we het ook anders afsluiten", zegt Borsato monter. "We vieren het echt met z'n allen: tussen de dertig- en vijftigduizend man publiek en mijn gezin en bandje bij elkaar. Dat is ook wel bijzonder."

Ondanks alle tegenslagen gaat Borsato vol goede moed het nieuwe jaar in. De financieel zwaar getroffen zanger startte vorige maand zijn eigen bedrijf Musica e Bookings. Ook is hij weer in de studio gedoken om een nieuw album op te nemen. "Ik wil mijn tanden zetten in het nieuwe jaar. Dat gaan we positief en muzikaal in, ik heb er zin in."

Hoeveel schade de ondergang van TEG Borsato heeft berokkend, is drie maanden na het faillissement nog steeds niet duidelijk. "We hebben nog niet alle problemen in kaart", zegt Borsato zaterdag in een interview met De Telegraaf. "Wat ik wel al weet, is dat we persoonlijk in elk geval niet failliet gaan. We kunnen in ons huis blijven wonen. Dat is een geruststelling." Toch moet de familie Borsato de komende tijd op de kleintjes letten. "We moeten financieel wel even oppassen, we gaan nu even niet op vakantie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen