Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse president wenst Hallyday beterschap

Shownieuws

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft rocker Johnny Hallyday een hart onder de riem gestoken. Fransman Hallyday ligt in een ziekenhuis in Los Angeles.

(Novum/AP) - De Franse president Nicolas Sarkozy heeft rocker Johnny Hallyday een hart onder de riem gestoken. Fransman Hallyday ligt in een ziekenhuis in Los Angeles om bij te komen van een rugoperatie.

Tussen vergaderingen over Iran, klimaatveranderingen en bonussen voor bankiers door vond Sarkozy de tijd om Hallyday beterschap te wensen. Tijdens een EU-top in Brussel belde de Franse president met Hallyday's zoon. "Het is goed te horen dat het beter met hem gaat", zei Sarkozy vrijdag. "Ik weet zeker dat alle Fransen hem een snel herstel gunnen. Ik vertrouw op hem, hij heeft laten zien dat hij sterk is."

De 66-jarige rockster ging donderdag onder het mes. Eind november onderging hij een herniaoperatie, maar die mislukte en veroorzaakte nog meer letsel. Een nieuwe operatie was nodig om dat op te lossen.

Hallyday heeft de Fransen dit jaar aardig laten schrikken. Een paar maanden geleden ging hij onder het mes om een kwaadaardige poliep van zijn darmen te laten verwijderen. De rugoperaties volgden. "Hij heeft voor veel oproer gezorgd", concludeerde Sarkozy.

Na de operatie werd Hallyday korte tijd kunstmatig in coma gehouden. Artsen lieten hem donderdag ontwaken, maar de rocker schijnt nu toch weer in coma te liggen. Franse media meldden vrijdag dat Hallyday weer kunstmatig in slaap gehouden wordt. Op die manier willen artsen hem pijn besparen en de tijd geven te herstellen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen