Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slachtoffer wil einde aan zaak tegen Polanski

Shownieuws

Het slachtoffer van de verkrachting door Roman Polanski wil een eind aan de zaak tegen de filmregisseur. Haar advocaat heeft om intrekking van de zaak gevraagd.

(Novum/AP) - Het slachtoffer van de verkrachting door Roman Polanski wil een einde aan de zaak tegen de filmregisseur. Een advocaat van de 45-jarige Samantha Geimer heeft donderdag om intrekking van de rechtszaak gevraagd.

Geimer gaf eerder tegenover journalisten al aan dat ze niet zit te wachten op een rechtszaak. In 1978 werd ze als 13-jarige gedrogeerd door Polanski, waarna ze seks met hem had. Seks met een minderjarige geldt in de Verenigde Staten als verkrachting. Om vervolging te ontlopen vluchtte de filmregisseur naar Europa. In september werd hij op verzoek van Amerika gearresteerd in Zwitserland.

Polanski zelf verzet zich al langer tegen de rechtszaak. Een advocaat van de 76-jarige regisseur gaf ook donderdag aan dat de zaak geseponeerd moet worden. Volgens de raadsman heeft de rechter zich in 1977 onjuist gedragen. De advocaat sprak van 'opmerkelijk, verbazingwekkend wangedrag'.

De regisseur is op borgtocht vrij. In zijn chalet in de Zwitserse Alpen wacht hij een eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten af. Washington heeft om Polanski's uitlevering gevraagd, maar de filmregisseur verzet zich tegen een reis naar Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen