Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Perverse' Adam Lambert choqueert publiek

Shownieuws

Adam Lambert heeft veel kritiek gekregen over een optreden. De seksuele lading van de show van de zanger schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

(Novum/AP) - Adam Lambert heeft bakken kritiek gekregen over zijn optreden op de American Music Awards. De seksuele lading van de show van de 'American Idol'-kandidaat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Zo zoende de zanger op het podium een mannelijke toetsenist.

Tijdens een sadomasochistisch getint optreden duwde de zanger ook het gezicht van een van de dansers tegen zijn kruis. Doordat het liveoptreden vertraagd werd uitgezonden, wist zender ABC dat voorval buiten beeld te houden. Maar de censuur weerhield 1500 kijkers er niet van protesat aan te tekenen.

"Veel van wat ik doe is freestyle", verklaarde de 27-jarige zanger. "Dit is hoe ik optreed. Het gebeurde door de connectie die ik voelde met de danser."

Over de veelbesproken kus zegt de artiest, die er openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn, dat het 'in het moment' gebeurde. "Als mensen daar boos om worden is dat een vorm van discriminatie en dat is jammer", aldus Lambert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen