Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ramses Shaffy herdacht in Carré

Shownieuws

In Amsterdam is de komende tijd gelegenheid om Ramses Shaffy te eren. Op de Dijksgracht vindt woensdag een herdenking plaats. Maandag gebeurt dat in Carré.

In Amsterdam is de komende tijd gelegenheid om de dinsdag overleden Ramses Shaffy te eren. Woensdagavond vindt een herdenking plaats bij de voormalig woonboot van de zanger en acteur. Vijf dagen later kan van Shaffy afscheid worden genomen in Theater Carré.

Tijdens de herdenking bij Shaffy's woonboot aan de Dijksgracht kunnen mensen bij de zogenoemde Shaffyboom, die op zijn 75e verjaardag werd vernoemd naar de artiest, genieten van muziek door zanger Niels van der Gulik en een drankje drinken.

In Theater Carré kan maandag tussen 16.00 en 21.00 uur afscheid worden genomen van Shaffy. Dinsdag wordt hij in besloten kring begraven. Dinsdagavond maakte de Amsterdamse burgemeester Job Cohen al bekend dat er nog een openbaar eerbetoon voor Shaffy wordt georganiseerd in de stad.

Shaffy overleed dinsdag op 76-jarige leeftijd. De zanger scoorde in de jaren zestig en zeventig grote hits met 'Sammy', 'Pastorale', 'Zing, vecht, huil, bid, lach, en bewonder' en 'Laat me'. In 2002 werd hij geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij leed aan slokdarmkanker en woonde de laatste jaren in een verzorgingstehuis. Zijn overlijden leidde tot veel emotionele reacties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen