Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grof geld voor filmpje 'blowende' Marilyn Monroe

Shownieuws

Een filmpje waarop te zien zou zijn hoe Marilyn Monroe marihuana rookt heeft deze week grof geld opgebracht. De beelden werden voor 275 duizend dollar verkocht.

Een filmpje waarop te zien zou zijn hoe Marilyn Monroe marihuana rookt, heeft deze week grof geld opgebracht. De beelden werden voor 275 duizend dollar, ruim 182 duizend euro, verkocht, schrijft persbureau Reuters.

In het filmpje, dat thuis is opgenomen door de verkoper, is te zien hoe Monroe een trek neemt van een haar aangereikte sigaret. Volgens de maker zat er marihuana in. "Ik had de stuff in huis gehaald. Het ging gewoon rond. Het was geen feestje, meer gewoon een samenkomst. Je kent 't wel, kom langs en we gaan even relaxen."

De beelden zijn nu in handen van een verzamelaar. Keya Morgan, die aast op historische foto's, manuscripten, handtekeningen en documenten, werkt aan een documentaire over de dood van Marilyn. Het sekssymbool stierf in 1962, maar haar dood is nog steeds in nevelen gehuld.

Of Monroe werkelijk een joint rookt, is voor Morgan nog niet eens zo belangrijk. Veel boeiender vindt hij hoe ontspannen Monroe is onder haar vrienden. Op basis van haar uiterlijk denkt hij dat het filmpje gemaakt is in 1958 of 1959. "Het is aan het eind van de jaren vijftig, dus ze is hier al enorm beroemd. Maar dit is een persoonlijke kant van haar die we nooit eerder hebben gezien. De meeste mensen hebben haar nog nooit zo ontspannen gezien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen