Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herman van Veen krijgt Belgisch eredoctoraat

Shownieuws

Herman van Veen ontvangt een eredoctoraat van de Vrije Universiteit van Brussel. Hij wordt onderscheiden vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Herman van Veen ontvangt volgende week woensdag een eredoctoraat van de Vrije Universiteit van Brussel. De 64-jarige zanger, violist, schrijver, componist, regisseur, acteur en schilder wordt in het zonnetje gezet vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

De Belgen roemen Van Veen omdat hij 'niet zomaar een zanger of cabaretier is'. "Hij wil mensen ook een boodschap meegeven en durft bijtende kritiek te leveren en op zere tenen te trappen", legt een woordvoerder van de universiteit uit. Het initiatief voor de onderscheiding kwam van de faculteit letteren en wijsbegeerte.

Ook Van Veens inzet voor maatschappelijke organisaties wordt beloond. Van Veen is onder meer goodwill-ambassadeur voor Unicef Nederland en richtte diverse stichtingen op die zich inzetten voor de rechten van het kind.

Negen mensen krijgen dit jaar een eredoctoraat van de Brusselse universiteit. De woordvoerder legt uit dat het er normaal minder zijn, maar dit jaar viert de universiteit haar 175-jarige bestaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen