Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stallone eist gestolen auto uit 'Cobra' terug

Shownieuws

Sylvester Stallone heeft een rechtszaak aangespannen tegen een bedrijf dat de auto uit zijn film 'Cobra' uit 1986 te koop aanbiedt. Sly wil de wagen terug.

Sylvester Stallone heeft een rechtszaak aangespannen tegen een bedrijf dat de auto uit zijn film 'Cobra' uit 1986 te koop aanbiedt. Sly heeft gevraagd of hij de auto terug mag hebben, maar de verkoper heeft dit volgens entertainmentwebsite TMZ geweigerd.

De Ford Mercury uit 1950 is volgens Stallone een kwart miljoen dollar waard. De auto is in 1994 uit een garage gestolen, waarna er nooit meer wat van vernomen werd. Onlangs dook de wagen op in advertenties van een bedrijf dat auto's verkoopt die in films te zien zijn geweest. Sly heeft naar eigen zeggen beleefd gevraagd of hij de vierwieler terug mag, maar het bedrijf wil daar niets van weten.

Stallone is bereid naar de rechter te stappen om zijn auto terug te krijgen. De ingediende aanklacht is helemaal in de stijl van de jarentachtigfilms waar de acteur zijn roem aan dankt. "Misdaad is een ziekte. Hierbij het medicijn", is de eerste zin van het document. In de aanklacht valt verder te lezen dat Stallone de auto 'met puur geluk' terugvond in de advertentie, en erg geschokt was dat de bedrijfseigenaar de 'vermetelheid' had hem de auto te ontzeggen en het voertuig zelfs probeerde te verkopen. Er was immers al in 1994 aangifte gedaan van diefstal.

De verkoper heeft de auto van de veilinglijst geschrapt, maar Stallone wil meer. Hij wil niet alleen het voertuig terug, maar eist ook een schadevergoeding van drie miljoen dollar. De verkoper zou zijn naam en de filmtitel 'Cobra' onrechtmatig hebben gebruikt om de auto aan te prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen