Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gelredome geïnteresseerd in rechten Symphonica

Shownieuws

Gelredome is geïnteresseerd in de rechten voor de Symponica in Rosso-concerten. Die staan na het faillissement van The Entertainment Group te koop.

Gelredome is geïnteresseerd in de rechten voor de Symponica in Rosso-concerten. Volgens De Gelderlander geldt het Arnhemse station als een serieuze kandidaat voor de overname van het concept. Dat staat na het faillissement van The Entertainment Group (TEG) te koop.

TEG-curator Jan Padberg liet eerder al doorschemeren dat de concertreeks losgekoppeld kan worden van het Gelredome. "Mocht de eventuele koper van het concept het evenement in Ahoy of op enige andere locatie willen voortzetten, dan kan dat", herhaalt de curator in de krant. Door het concept te kopen zou Gelredome een verhuizing kunnen voorkomen.

Symphonica in Rosso beleefde haar première in 2006. Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie en Diana Ross wisten miljoenen mensen naar het Arnhemse stadion te trekken. Het idee voor het concert kwam uit de koker van TEG, het artiestenbureau waarvan Marco Borsato aandeelhouder was. In september ging TEG over de kop.

Niet alleen het concertformat staat te koop. Wie de rechten voor Symphonica in Rosso koopt, krijgt ook de rechten van de bijbehorende merknamen, draaiboeken en domeinnamen in handen. Wat de rechten op gaan brengen is volgens De Gelderlander onduidelijk. "Het is maar net wat de gek ervoor geeft", zegt een woordvoerder van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van dergelijke rechten. "Het kan variëren van een paar ton tot enkele miljoenen euro's."

Concertorganisator Mojo laat de krant weten geen interesse te hebben in de rechten. "Wij hebben al Night of the proms." Naast Gelredome zou ook Joop van den Endes Stage Entertainment een bod overwegen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 18 december melden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen