Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shaffy speelde grote rol in carrière collega's

Shownieuws

Herman van Veen is naar eigen zeggen kleinkunstenaar geworden door Ramses Shaffy. Van Veen zag Shaffy op 19-jarige leeftijd voor het eerst optreden.

Herman van Veen is naar eigen zeggen kleinkunstenaar geworden door Ramses Shaffy. Van Veen zag Shaffy op 19-jarige leeftijd voor het eerst optreden en wist toen dat dat was wat hij wilde. Ook in de carrière van de Zeeuwse band Bløf speelt Shaffy een belangrijke rol. De zanger overleed dinsdag op 76-jarige leeftijd.

"Met Ramses Shaffy verliest Nederland een groots acteur, een prachtige zanger en een bijzonder mens. Een vriend. Mede door hem ben ik gaan durven doen wat ik nu doe. Zal hem altijd missen", schrijft Van Veen dinsdag op zijn website na het overlijden van de zanger en acteur.

Bløf-zanger Paskal Jakobsen ging Shaffy naar eigen zeggen pas op latere leeftijd waarderen. "Ik heb de documentaire 'Ramses, où est mon prince' van Pieter Fleurey vaak gezien", vertelt Jakobsen aan Novum Nieuws. "Ik vind vooral de scène waar hij achter de piano zit en 'Stil in Amsterdam' zingt zo mooi. Die heb ik veel vaak teruggezien op melancholische momenten."

Bløf heeft een cover gemaakt van 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder', omdat de band het zo'n mooi nummer vindt. "We hoopten heel erg dat Shaffy het nog een keer met ons samen wilde zingen, maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Liesbeth List heeft wel laten weten dat ze het prachtig vond."

"Er zijn maar weinig van dit soort artiesten. Ik heb zelf altijd gevonden dat er maar een chansonnier was. Net als België Jacques Brel had", aldus Jakobsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen