Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treurnis heerst na dood Ramses Shaffy

Shownieuws

Bekend Nederland reageerde beduusd op het nieuws dat zanger en acteur Ramses Shaffy is gestorven. "Ramses Shaffy is een van mijn helden."

Bekend Nederland reageerde beduusd op het nieuws dat zanger en acteur Ramses Shaffy is gestorven. De artiest overleed dinsdagochtend op 76-jarige leeftijd.

"Ramses Shaffy is een van mijn helden", vertelde Frits Sissing. "Ik draai zijn nummers nog regelmatig. Ik vond het een indrukwekkende man, een artiest in hart en nieren. Gelukkig laat hij heel wat moois na."

Ook Tim Akkerman roemt Shaffy om zijn belangrijke rol in de Nederlandse muziek. "Nederland heeft winst geboekt met zo'n iemand", vertelde de artiest. Loretta Schrijver had het nieuws nog niet gehoord en was zichtbaar aangeslagen en geschrokken toen ze het hoorde. "Wat raar. Ik ken hem van ongeveer twintig jaar geleden uit het Amsterdamse café waar hij ook vaak kwam."

Ook op Twitter wordt de muzikant geëerd. "Ramses is er niet meer! Ik heb drie of vier jaar geleden de mooiste oudejaarsavond met hem en Liesbeth meegemaakt. Met pastorale het nieuwe jaar in", schreef Paul de Leeuw op zijn Twitterpagina. Ook de jongere generatie muzikanten treurt om het nieuws. "Wat een verschrikkelijk verlies voor de Nederlandse muziek", schreef Nick Schilder van het duo Nick & Simon op zijn Twitterpagina.

"De man verdient een monument. Een van de grootste artiesten aller tijden", twitterde Marc van der Linden. Ook Jon van Eerd toonde zijn medeleven op de microblogsite. "Lieve Ramses, wát een leven! Geniet van de rust net zoveel als van het leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen