Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plasterk roemt Shaffy als 'volbloed kunstenaar'

Shownieuws

Ronald Plasterk noemt Ramses Shaffy mateloos in alles wat hij deed. Dat maakte de zanger volgens de cultuurminister een 'volbloed kunstenaar'.

Ronald Plasterk noemt Ramses Shaffy mateloos in alles wat hij deed. Dat maakte hem volgens de minister van Cultuur een 'volbloed kunstenaar'. Zanger en acteur Ramses Shaffy overleed dinsdagochtend op 76-jarige leeftijd.

"Daarmee valt echt iemand van dé mensen in de Nederlandse muziek weg. Als je een canon van de Nederlandse muziek hebt, is hij een van de vensters daarin", zei de bewindsman op Radio 1. De minister noemt Shaffy iemand die 'zijn stem direct op zijn ziel had aangesloten'. "Als hij zong had je niet het idee dat hij met de techniek van de zangkunst bezig was, maar dat hij zich er helemaal instortte."

"Mateloos in alles wat hij deed", zo omschrijft Plasterk de overleden Shaffy. "Hij heeft daar ook wel veel problemen voor zichzelf en voor anderen mee veroorzaakt. Wat dat betreft echt een volbloed kunstenaar. Terwijl hij toch oer-Hollands was, had hij ook iets niet-Hollands in zijn temperament."

Ook de Amsterdamse burgemeester Job Cohen reageert op de dood van Shaffy, die sinds enige tijd in een verzorgingstehuis in de hoofdstad woonde. "Het is stil in Amsterdam", citeerde de burgervader de artiest. "Ik gedenk met bewondering een grootse en karakteristieke man."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen