Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liesbeth List vraagt respect na overlijden Shaffy

Shownieuws

Liesbeth List vraagt in reactie op het overlijden van haar goede vriend Ramses Shaffy om 'geduld en respect'. Haar management reageert later op de dag.

Liesbeth List vraagt in reactie op het overlijden van haar goede vriend Ramses Shaffy om 'geduld en respect'. Haar management laat weten later op de dag te reageren. De 76-jarige zanger overleed dinsdagochtend in een verzorgingstehuis in Amsterdam.

Vorige week sprak List, die doorgaans weinig interviews geeft, nog over Shaffy in een interview met het AD. De zangeres vertelde zich meer zorgen te maken om zijn slokdarmkanker dan om zijn ziekte van Korsakov, mede veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. "Het is afwachten. Het is een moeilijk te behandelen tumor dicht bij zijn luchtpijp en aorta", vertelde List.

"Toch heb ik zo'n bewondering voor hem. Hij is helemaal niet neerslachtig, laat het over zich heenkomen, zoals hij het leven ook nam zoals het kwam", vertelde List. Shaffy sleet zijn laatste jaren in een verzorgingstehuis in de Amsterdamse Roetersstraat. "Liesbeth wat heerst hier een prettige sfeer. Dit is echt een nieuw avontuur voor me", citeerde List haar vriend. "Typisch Ramses", vindt ze. "Hij rookt zich altijd suf, lekker met een glas rode wijn erbij."

In september verscheen Shaffy nog in het openbaar tijdens de presentatie van zijn cd- en dvd-box 'Laat me', een overzicht van zijn levenswerk. Shaffy waagde zich tijdens de uitreiking zelfs aan een paar regels zang. "Zijn stem is erg achteruitgegaan, alle kracht is verdwenen", vertelde List. "Ik vroeg hem: "Heb je pijn? Dat heeft hij niet. Godzijdank."

Over het einde van zijn eigen leven zong Shaffy in het lied 'Laat me' uit 1978: "Ik zal ook wel eens een keertje sterven. Daar kom ik echt niet onderuit. Ik laat m'n liedjes dan maar zwerven. En verder zoek je 't maar uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen