Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kane tekent voor titelsong verfilming Kluun-roman

Shownieuws

Kane heeft de titelsong voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter' verzorgd. Woesthoff omschreef deze samenwerking als 'meant to be'.

Kane heeft de titelsong voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter' voor zijn rekening genomen. Dat maakten Kane-zanger Dinand Woesthoff en regisseur Reinout Oerlemans dinsdag bekend.

Oerlemans heeft de zanger aan zijn jas getrokken toen hij hoorde dat er een nieuw album van Kane aankwam. Nadat Oerlemans het nummer 'Love over healing' hoorde was hij naar eigen zeggen meteen verkocht. "Het nummer raakt de kern van de film en dat maakt het voor mij essentieel", verklaarde Oerlemans, die zijn regiedebuut maakt.

De film met onder anderen Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver is gebaseerd op de populaire roman van Kluun. 'Komt een vrouw bij de dokter' is een deels autobiografische roman uit 2003, die in 24 talen is vertaald. Het verhaal gaat over een man (Atsma) die zijn vrouw (Van Houten) verliest aan kanker.

Oerlemans vindt het extra bijzonder dat Dinand zingt voor de film. Woesthoff verloor in 2004 zijn toenmalige vrouw Guusje Nederhorst aan kanker. "Mede daarom heb ik er veel respect voor dat hij zijn song juist aan deze film wil verbinden."

Woesthoff omschreef de samenwerking als 'meant to be'. "Het is de film samengevat in een liedje. En omgekeerd. Het is een intense nummer over liefde boven pijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen