Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans vrezen verkeerd beeld door 'This is it'

Shownieuws

Dinsdagavond is het dan zover, Michael Jacksons 'This is it' gaat in première. Niet iedereen kijkt er naar uit, sommigen verwachten een gemanipuleerde film.

Dinsdagavond is het dan zover, 'This is it' gaat in première. Niet iedereen kijkt er naar uit. Sommige fans verwachten een gemanipuleerde film. Daarom vraagt een groep Michael Jackson-fans onder het mom van 'This is not it' wereldwijd aandacht voor de schrijnende situatie waarin de King of Pop vlak voor zijn dood verkeerde.

"Fans hebben geprobeerd in te grijpen in de situatie. Jackson was sterk vermagerd en verkeerde vaak in gedrogeerde toestand", vertelt een woordvoerder van de Nederlandse Michael Jackson fanclub. "Daar had hij zelf natuurlijk ook een hand in, maar AEG, organisator van de concerten, heeft een enorme druk op Michael gelegd. Dat heeft hij aangegeven, maar er werd niet geluisterd."

Fans over de hele wereld voeren campagne tijdens de nachtelijke première van de film, omdat ze bang zijn dat 'This is it' een vertekend, positief beeld zal tonen. De fanclub-zegsvrouw voert zelf geen actie. "Ik ben natuurlijk benieuwd wat Michael te laten zien had. En ik kan pas echt commentaar geven als ik de film gezien heb."

Volgens de zegsvrouw zal de actie geheel vredelievend verlopen. "Ze vragen het publiek alleen maar om met een kritisch ook naar de film te kijken. En niet alles te geloven."

'This is it' laat de voorbereidingen van de King of Pop zien op geplande concertreeks. Jackson zou vijftig shows geven in Londen, maar op 25 juni, drie weken voor het zover was, overleed hij aan een hartstilstand als gevolg van verkeerd medicijngebruik.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen