Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ramses Shaffy (76) overleden

Shownieuws

Ramses Shaffy is overleden. De 76-jarige zanger en acteur stierf dinsdag om 07.30 uur in zijn woonplaats Amsterdam. Hij leed aan slokdarmkanker.

Ramses Shaffy is overleden. De 76-jarige zanger en acteur stierf dinsdag om 07.30 uur in zijn woonplaats Amsterdam. Dat heeft zijn manager laten weten. De zanger leed aan slokdarmkanker. Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid.

Shaffy scoorde in de jaren zestig en zeventig grote hits met 'Sammy', 'Pastorale', 'Zing, vecht, huil, bid, lach, en bewonder' en 'Laat me'. In 2002 werd hij geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De zanger en acteur woonde al enige tijd in een verzorgingstehuis. In april werd slokdarmkanker bij hem geconstateerd. Hij werd bestraald en dat leek goed aan te slaan. In augustus liet zijn manager nog weten dat chemotherapie nodig was om helemaal beter te worden, maar daar had Shaffy 'geen zin in'.

Shaffy's leidde een stormachtig leven en stond onder meer bekend om zijn bovenmatige alcoholgebruik. Hij was goed bevriend met collega Liesbeth List. De zangeres bezocht hem maandagavond nog. Shaffy was toen nog aanspreekbaar.

Shaffy werd geboren in Frankrijk en woonde tot zijn zesde in Parijs. Toen zijn moeder tbc kreeg, verhuisde hij naar een tante in Utrecht. Later kwam hij in een pleeggezin in Leiden terecht.

Shaffy doorliep de toneelschool. In 1964 vormde hij een theatergezelschap met Liesbeth List, Louis van Dijk en Thijs van Leer. In de periode daarna ging Shaffy zich meer toeleggen op muziek. In de jaren zestig en zeventig maakte hij hits die tot op de dag van vandaag door een breed publiek kunnen worden meegezongen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen