Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Charlie Chaplins laatste huis wordt museum

Shownieuws

Fans van Charlie Chaplin kunnen binnenkort op bedevaart naar Zwitserland. Het laatste huis van de Britse acteur wordt omgebouwd tot een museum.

(Novum/AP) - Fans van Charlie Chaplin kunnen binnenkort op bedevaart naar Zwitserland. Het laatste huis van de Britse acteur wordt omgebouwd tot een museum. De villa in Corsier-sur-Vevey aan de oever van het Meer van Genève wordt het eerste museum over Chaplin, zo maakte zijn zoon Michael maandag bekend.

De 63-jarige Michael woonde daar de afgelopen jaren met zijn broer Eugene en hun families. Volgens de zoon van de komiek zijn er al tien jaar plannen om de deuren van het huis te openen voor publiek. "Er kwamen steeds mensen vragen of ze een kijkje mochten nemen. Dat bracht ons op het idee om van het huis een museum te maken", vertelt de vijfde van de elf Chaplin-kinderen. Het museum moet over twee jaar klaar zijn.

Bezoekers kunnen onder meer gebruiksvoorwerpen van Chaplin in het herenhuis verwachten. Daarnaast krijgen zij een overzicht van elk deel van zijn drukke leven te zien. De acteur, bekend van zijn rol in onder meer de filmklassiekers 'The immigrant', 'City lights' en 'The great dictator', woonde meer dan twintig jaar in het huis. Hij overleed in 1977 op 88-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen