Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vampierfilm 'New moon' breekt record in Amerika

Shownieuws

Het tweede deel van de 'Twilight'-filmreeks is goed ontvangen in de Amerikaanse bioscopen. 'New moon' komt als beste openingsdag ooit in de boeken.

(Novum/AP) - Het tweede deel van de 'Twilight'-filmreeks is goed ontvangen in de Amerikaanse bioscopen. 'New moon', met in de hoofdrollen Kristen Stewart en Robert Pattinson, komt als beste openingsdag ooit in de boeken.

De film bracht op de eerste dag ruim 48,5 miljoen euro op. Vier miljoen meer dan het vorige record van 'The dark knight' uit 2008. 'New moon' kwam daardoor binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzetten. De 'Twilight'-serie gaat over de liefde tussen een mens en een vampier.

Ook in Nederland is de film naar de gelijknamige boekenreeks van Stephenie Meyer goed ontvangen. In het eerste weekeinde zagen meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers de kaskraker, meldt filmdistributeur Independent Films. 'New moon' moet in Nederland genoegen nemen met een tweede plaats. De rampenfilm '2012' bracht afgelopen weekeinde meer geld in het laatje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen