Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson grossiert in American Music Awards

Shownieuws

Michael Jackson sleepte zondag vier American Music Awards in de wacht. De King of Pop legde het af tegen Taylor Swift, het countrysterretje won vijf beeldjes.

(Novum/AP) - Ook na zijn dood blijven de onderscheidingen binnenstromen voor Michael Jackson. De popkoning sleepte zondagavond vier American Music Awards in de wacht en was een van de grote winnaars.

Jackson legde het af tegen Taylor Swift. Het 19-jarige countrysterretje mocht vijf beeldjes mee naar huis nemen. Swift en Jackson waren beiden genomineerd in de categorie beste artiest van het jaar, maar de zangeres trok aan het langste eind. "Alleen al een nominatie in dezelfde categorie als Michael Jackson is een enorm grote eer", vertelde een beduusde Swift in haar dankwoord.

De beeldjes voor Jackson werden opgehaald door zijn oudere broer Jermaine. Michael werd uitgeroepen tot beste artiest in de categorieën pop/rock en soul/r&b. Zijn verzamelalbum 'Number ones' viel in dezelfde categorieën in de prijzen als beste plaat. Ook een andere artiest die dit jaar een comeback plande, viel in de prijzen. Whitney Houston werd onderscheiden met de International Award of Excellence.

Hoewel ze geen enkele prijs won, belandde Jennifer Lopez toch in de schijnwerpers. Tijdens haar optreden stapte ze op de rug van een van haar dansers, maar die was toch iets gladder dan ze dacht. Toen Lopez van de danser afsprong, gleed ze uit en belandde op haar achterste. Zoals een echte artiest betaamt, krabbelde Lopez weer op en danste vrolijk verder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen