Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slachtoffer Polanski wil rust

Shownieuws

Samantha Geimer is doodongelukkig met het feit dat haar verleden weer wordt opgerakeld. Roman Polanski had 32 jaar geleden seks met de toen 13-jarige Geimer.

(Novum/AP) - Samantha Geimer is doodongelukkig met het feit dat haar verleden weer wordt opgerakeld. Filmregisseur Roman Polanski had 32 jaar geleden seks met de toen 13-jarige Geimer. Sinds de recente arrestatie van Polanski is het gedaan met de rust van het slachtoffer. Daarom doet ze een oproep tot rust.

Via haar advocaat heeft Geimer de rechter verzocht de zaak tegen Polanski te seponeren. Sinds zijn arrestatie op 26 september in Zwitserland ontving ze al vijfhonderd telefoontjes met verzoeken tot commentaar. Ook benaderde talkshowpresentatoren als Oprah Winfrey haar voor interviews.

Alle aandacht valt Geimer zwaar. Ze kampt met gezondheidsproblemen en moeilijkheden op haar werk. Het slachtoffer trof jaren geleden al een schikking met Polanski. Ze wil al het leed nu achter zich laten. Daarom doet de advocaat van het slachtoffer een duidelijke oproep: "Laat haar met rust".

De 76-jarige Polanski werd door de VS gezocht omdat hij in 1977 seks had met de minderjarige Geimer, wat geldt als verkrachting. Om vervolging te ontkomen vertrok hij naar Frankrijk. Vorige maand werd de filmregisseur alsnog in de kraag gevat op een vliegveld in Zwitserland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen