Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Handschoen Michael Jackson zeven keer over de kop

Shownieuws

Een handschoen van Michael Jackson is zaterdag geveild voor 350 duizend dollar. Jackson droeg het accessoire toen hij zijn moonwalk voor het eerst uitvoerde.

Een handschoen van Michael Jackson is zaterdag in New York geveild voor 350 duizend dollar. Jackson droeg het accessoire toen hij zijn befaamde moonwalk in 1983 voor het eerst aan de wereld toonde. De waarde van het veilingstuk was van tevoren geschat op veertig tot zestigduizend dollar en bracht daarmee zo'n zeven keer meer op dan verwacht.

Nieuwe eigenaar van de handschoen, die bezaaid is met bergkristallen, is een Hongkongse zakenman die het hebbeding kocht namens een hotel. Kopers betaalden boven op de aangekochte items nog een premie van twintig procent voor het veilinghuis. De zakenman was daarom in totaal 420 duizend dollar kwijt, zo'n 280 duizend euro.

De handschoen was het topstuk tijdens de veiling waar onder de naam 'Music Icons' ook attributen van onder meer Elvis Presley, The Beatles en Mariah Carey onder de hamer gingen. Een jasje dat Jackson droeg tijdens zijn 'Bad'-tour bracht 225 duizend dollar op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen