Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacksons arts liet 'dodelijke' propofol bezorgen

Shownieuws

Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, heeft het narcosemiddel propofol gekocht dat de poplegende uiteindelijk fataal is geworden.

(Novum/AP) - Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, heeft het narcosemiddel propofol gekocht dat de poplegende uiteindelijk fataal is geworden. De arts bestelde de medicijnen in Nevada en liet ze 's nachts bezorgen in Californië. Deze flessen medicijnen werden na zijn dood aangetroffen naast Jacksons bed. Dat blijkt uit openbaar gemaakte documenten.

De arts kocht in mei de propofol toen hij werd aangenomen om de King of Pop bij te staan voor zijn aankomende wereldtournee. Murray bestelde vijf flessen propofol en andere medicijnen bij een apotheek in Las Vegas. De totale kosten lagen op 853 dollar. Murray betaalde nog eens 65 dollar extra om de bestelling in de nacht te laten bezorgen.

De arts blijft voet bij stuk houden en stelt dat hij niet een fatale dosis medicijnen heeft toegediend. Murray liet eerder al weten dat hij de poplegende een paar uur voor zijn overlijden propofol heeft gegeven maar dat dat geen dodelijke dosis was. Normaal gesproken wordt het medicijn niet als slaapmiddel gebruikt maar om mensen onder narcose te brengen voor een operatie.

Ook schuift hij de schuld af op zijn collega's. Murray beweert dat hij niet de enige arts was die het narcosemiddel toediende om de poplegende te voorzien van een goede nachtrust. De arts stelt dat hij Jackson juist minder van dit medicijn wilde geven.

Murray is nog steeds de spil in het onderzoek rond Jacksons dood, maar is nog niet aangeklaagd. De King of Pop stierf op 25 juni aan propofol in combinatie met andere medicijnen. Jackson werd 50 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen