Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ghanees Verkeersbureau vindt column Keyl stuitend

Shownieuws

Het Ghanees Verkeersbureau vindt de column van Catherine Keyl stuitend. Keyl schreef over vriendinnen die seks hebben gehad met minderjarige Ghanezen.

Het Ghanees Verkeersbureau heeft met grote verbazing de column van Catherine Keyl gelezen. Keyl schreef op haar website over vriendinnen die seks hebben gehad met minderjarige Ghanezen tijdens hun vakantie.

Volgens het Ghanees Verkeersbureau suggereert de presentatrice dat sekstoerisme als een vorm van ontwikkelingshulp gezien kan worden. Catherines vriendin noemt haar daden 'een bijzondere vorm van ontwikkelingshulp, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. "Hij heeft plezier en ik heb plezier." Het Ghanees Verkeersbureau kan zich hier totaal niet in vinden. "Mannen die zich in Ghana inlaten met een tijdelijke seksuele relatie, worden door de gemeenschap verguisd en door hun familie verstoten."

Catherine was er zelf nog niet over uit wat ze ervan moest denken. "Ben ik er tegen als vrouwen van 50 het met minderjarige jongens doen?", vraagt Catherine zich af op haar website. "Ja, zonder twijfel. Maar het zal toch niet zo zijn dat mijn keurige vriendinnen die jongetjes aan de haren het bed in slepen?"

Het Ghanees Verkeersbureau vindt de uitlatingen van Keyl stuitend en beledigend en vermoedt dat er sprake is van verwarring met andere Afrikaanse landen. Sekstoerisme is voor zover bekend bij het Ghanees Verkeersbureau geen gebruikelijk fenomeen in het land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen