Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Collega's reageren op einde Oprah-show

Shownieuws

Vanuit alle hoeken komen reacties los op het einde van Oprah's show. Woensdag maakte de talkshowdiva bekend na 25 jaar een punt te zetten achter haar show.

Vanuit alle hoeken komen reacties los op het aangekondige einde van Oprah Winfrey's show. Woensdag maakte de talkshowdiva bekend na 25 jaar een punt te zetten achter haar succesvolle televisieprogramma. De Oprah Winfrey Show is in september 2011 voor het laatst op televisie.

'Best friend' Gayle King, tevens medewerker van Winfrey's tijdschrift O, benadrukt dat de beslissing echt van vriendin Oprah zelf komt. "Dit is absoluut Oprah's beslissing en van Oprah alleen. Ik denk dat Oprah heel goed zelf beslissingen kan nemen. En ze komt vast weer met andere dingen. Ze heeft een erg druk leven", vertelt King aan People.

Talkshow-collega Ellen DeGeneres kreeg een hoogstpersoonlijk telefoontje van de talkshowdiva met haar aankondiging om te stoppen. "Komende jaar is haar 25e seizoen en dat voelt voor haar als het moment om te stoppen", vertelde DeGeneres aan haar eigen publiek. "Ik denk niet dat ik hier had gestaan zonder haar. Ze heeft de weg vrijgemaakt."

Ook in Nederland is Winfrey een groot voorbeeld. "Wij hebben om eerlijk te zijn vaak ideeën van haar gejat", bekent presentatrice Catherine Keyl. "Oprah heeft aangetoond dat opinies niet alleen door serieuze nieuwsrubrieken en achtergrondprogramma's gemaakt worden, maar juist door middagprogramma's waar de taal van de gewone man gesproken wordt."

Met de beslissing van Winfrey komt er een einde aan het best bekeken dagprogramma in de Verenigde Staten. De talkshow wordt in 145 landen uitgezonden en trekt alleen al in de VS dagelijks zeven miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen