Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney speelt mee op soloplaat Ringo Starr

Shownieuws

De twee overgebleven Beatles zijn weer samen te horen op een plaat. McCartney hielp Starr met zijn nieuwe album, 'Y not'. Paul is te horen op twee nummers.

De twee overgebleven Beatles zijn weer samen te horen op een plaat. Paul McCartney hielp Ringo Starr met zijn nieuwe soloalbum, 'Y not'. McCartney is te horen op de leadsingle 'Walk with me' en speelt bas op het nummer 'Peace dream', weet de Britse krant The Guardian.

"Ik speelde een nummer voor hem en Paul zei: 'Geef me de koptelefoon en een paar blikjes'", vertelt Starr over 'Peace dream'. "Hij pakte de microfoon en improviseerde het stuk waar hij mijn zangpartijen volgt. Dat was helemaal Paul McCartney en er bestaat niets beters", glundert de ex-Beatle.

Starr is maar wat blij met de hulp van zijn oude bandmaatje. "Pauls stem maakt het nummer grootser en voller. Het is net een gesprek tussen ons twee. Paul kwam met het idee zijn partijen een maat na de mijne te plaatsen. Hij is een genie en een geweldige bassist."

McCartney is niet voor het eerst te horen op een plaat van Starr, hij werkte ook mee aan 'Vertical man' dat in 1998 verscheen. Voor zijn nieuwe plaat wist Starr nog meer grote namen te strikken. Ook Joss Stone, Ben Harper en Richard Marx spelen een deuntje mee. 'Y Not' ligt op 12 januari in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen