Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mosselman: Lady Gaga steelt mijn liedje

Shownieuws

Lady Gaga lijkt voor 'Bad romance' een sound te hebben gebruikt van een Nederlandse danceplaat uit 1991. Het gaat om 'Dominator' van dance-act Human Resource.

Lady Gaga schijnt haar inspiratie uit de polder te halen. Bij de nieuwe single van Lady Gaga, 'Bad romance', lijkt het erop dat ze een sound heeft gebruikt van een Nederlandse danceplaat uit 1991.

Het gaat om 'Dominator', het nummer van dance-act Human Resource. Een van de producers, Guido Pernet, werd gebeld door een Belgisch radiostation. Zij brachten Pernet, die bij het grote publiek bekend werd met 'De mosselman', op de hoogte van het 'sterk gelijkende' nummer.

"Ik ben direct gaan luisteren en het karakteristieke synthesizergeluid uit onze plaat is inderdaad te horen", vertelde Pernet tegen Novum Nieuws. "Het is niet direct gekopieerd maar het is nagespeeld, zodat het effect precies hetzelfde is."

Pernet heeft nog niet aan het jasje getrokken van Lady Gaga. "Het gaat allemaal zo snel. Ik krijg constant allemaal telefoontjes. Zelfs van advocaten die me zouden willen helpen met een rechtszaak."

De artiest gaat er eerst goed over nadenken of hij überhaupt wel juridische stappen wil ondernemen tegen de 'Poker face'-zangeres. "Ik ben meer dan vereerd. Lady Gaga is de nieuwe Madonna. Maar aan de andere kant: als ik zoiets zou doen dan zou ik hangen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen