Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Komt een vrouw bij de dokter' goed voor goud

Shownieuws

Meer dan tweehonderdduizend mensen gingen in vier dagen tijd naar de bioscoop om 'Komt een vrouw bij de dokter' te zien. Reinout Oerlemans is dolgelukkig.

'Komt een vrouw bij de dokter' van Reinout Oerlemans heeft twee Gouden Film awards binnengesleept. Meer dan tweehonderdduizend mensen maakten in vier dagen tijd de gang naar de bioscoop om de film 'Komt een vrouw bij de dokter' te zien. Dit is het beste openingsweekend voor een Nederlandse film ooit. Oerlemans kreeg de prijzen maandag tijdens De Wereld Draait Door uitgereikt voor zijn regiedebuut.

Oerlemans overhandigde de ene prijs aan hoofdrolspeelster Carice van Houten en de andere gaf hij aan de aanwezige crewleden. "Ik ben ontzettend blij, maar ik ben niet echt met bioscoopaantallen bezig. Ik vind het vooral belangrijk dat mensen geraakt worden door de film", vertelde Oerlemans.

De film bracht tot nu toe ruim anderhalf miljoen euro in het laatje. De hoofdrollen in de verfilming van Kluuns gelijknamige bestseller worden vertolkt door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Gouden Films worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend aan Nederlandse films die meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers trekken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen