Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Vader Abraham kan niet meekomen met Songfestival'

Medianieuws

Niet iedereen is even blij dat Nederland wederom mee doet aan het Songfestival en dat Vader Abraham het Songfestivalnummer voor volgend jaar gaat schrijven. Muziekproducer en Idols-jurylid Eric van Tijn kan zich helemaal niet vinden in deze keuze. "Toen ik het hoorde dat Pierre Kartner het was, dacht ik eerst dat het een grap was", vertelde Van Tijn maandag tegen RTL Boulevard.

'Vader Abraham kan niet meekomen met Songfestival' Eric van Tijn: "Hij heeft mooie nummers gemaakt, maar ik denk dat hij niet meer mee kan komen."

Cornald Maas, die ook dit keer weer het commentaar levert bij het Eurovisie Songfestival, is wat genuanceerder over Kartner. "Wat je ook over Pierre Kartner denkt, het is wel een soort van typische Hollandse folklore. Ik zie hem niet met een soort van opgepimte smurfenparade in Oslo komen." Ben Kramer is nog het meest te spreken over Vader Abraham. "Pierre Kartner moet je serieus nemen", zei Kramer resoluut.

Wie het liedje gaat zingen, is nog een groot vraagteken. Een landelijke zoektocht door de Tros wordt gestart naar de nieuwe Nederlandse deelnemers voor het Eurovisie Songfestival in Oslo. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen