Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit thuis verzorgd door Liza

Shownieuws

Jan Smit mocht vanmiddag geheel onverwacht het ziekenhuis verlaten. De volkszanger kampt met een gehoorgangontsteking en verbleef daarvoor in het ziekenhuis.

Jan Smit mocht maandagmiddag geheel onverwacht het ziekenhuis verlaten. Zijn manager had eerder op de dag nog aangegeven dat hij er voorlopig moest blijven. De volkszanger kampt met een gehoorgangontsteking en verbleef sinds woensdagochtend in het ziekenhuis.

Maandag beslisten artsen dat Jan zijn infuus mocht inwisselen voor een pillenkuur. En dat betekent dat Jan vanaf nu thuis wordt verzorgd door zijn lieftallige Liza. "Ik heb hem net thuis afgezet", vertelt zijn manager Aloys Buys. "De artsen zeiden vanochtend dat hij wat hen betreft naar huis mag". En daar was de Volendamse zanger op zijn zachtst gezegd 'niet rouwig om'. Genezen is Smit nog niet. Hij moet zijn antibioticakuur in pilvorm afmaken. Verder luidt het doktersadvies 'absolute rust'.

Gelukkig wacht Jan thuis een toegewijde verzorging. Vriendinlief Liza zal haar patiënt voorzien van de nodige kopjes thee en beschuitjes. Bang om ook een oorontsteking op te lopen hoeft ze niet te zijn. "Het is absoluut niet besmettelijk", laat Buys weten.

Smit liep de bacterie die de ontsteking veroorzaakte op op het Antilliaanse eiland Sint Maarten. Smit bezocht een huisarts nadat hij tijdens het 'Marco & Friends'-concert last kreeg van ernstige hoofd- en oorpijn. De medicatie die hij eerder kreeg bleek niet te zijn aangeslagen. Smit werd daarom doorverwezen naar het ziekenhuis. Alle geplande optredens van de zanger zijn tot en met 6 november afgelast.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen