Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL heeft geen plaats voor Loretta Schrijver

Shownieuws

Het RTL Nieuws heeft geen plek voor oud-nieuwslezeres Loretta Schrijver. "We zijn al compleet, er zijn geen vacatures", zegt een RTL-woordvoerder maandag.

Het RTL Nieuws heeft geen plek voor oud-nieuwslezeres Loretta Schrijver. "We zijn al compleet", zegt een RTL-woordvoerder maandag.

De presentatrice vertelde zondag in het programma Life 4 You dat ze een terugkeer naar het journaal wel ziet zitten. Maar volgens de woordvoerder is dat helemaal niet aan de orde. "We vinden het leuk dat Loretta met zo veel plezier op haar RTL-tijd terugkijkt, maar een terugkeer zit er voorlopig niet in. Er zijn geen vacatures."

Sinds het vertrek van Schrijver zit Mariëlle Tweebeeke op haar presenteerstoel. "We zien het als compliment dat Loretta graag terug wil, maar Mariëlle is er pas net en we zijn tevreden met haar", legt de woordvoerder uit.

Loretta hoorde bij de eerste groep nieuwslezers van het RTL Nieuws. Vanaf 1989 vormde ze een presentatieduo met Jeroen Pauw. In 2000 verkaste ze naar de Avro, om na een jaar weer terug te keren bij RTL. Twee jaar geleden verruilde ze RTL voor Omroep Max. De hectiek van haar eigen talkshow Max en Loretta werd haar echter te veel. In november verliet ze de ouderenomroep met een burn-out.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen