Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna lost startschot voor meisjesschool Malawi

Shownieuws

Madonna is weer in Malawi. Dit keer niet om een adoptiekindje op te halen, maar om de school te bezoeken die de zangeres in het Afrikaanse land laat bouwen.

(Novum/AP) - Madonna is weer in Malawi. Dit keer niet om een adoptiekindje op te halen, maar om de school te bezoeken die de zangeres in het Afrikaanse land laat bouwen.

Madonna woont maandag met haar vier kinderen Lourdes (13), Rocco (9) en de uit Malawi geadopteerde David (4) en Mercy (3) de aftrap van de bouw bij. Mercy is voor het eerst terug in haar geboorteland. Het meisje werd afgelopen zomer door Madonna in de armen gesloten. David werd in 2006 door de 51-jarige ster geadopteerd.

De 'Raising Malawi Academy for Girls' moet Afrikaanse meisjes helpen een nieuw bestaan op te bouwen. Ze worden klaargestoomd voor een carrière in de geneeskunde, het onderwijs of a;s jurist. "We dagen de meisjes uit om later de gemeenschap en de ontwikkeling van Malawi helpen", zegt Madonna op haar website. "Het is voor mij een eer om hen te helpen en hun dromen te verwezenlijken."

"Deze arme meisjes worden wetenschappers, advocaten of artsen", vertelde het schoolhoofd aan BBC. "Madonna gelooft in hen. En dat is heel belangrijk voor een kind." De school komt aan de rand van Lilongwe, de hoofdstad van Malawi, te staan.

Naast een bezoekje aan de school gaat Madonna ook op de koffie bij president Bingu wa Mutharika. Sinds de adoptie van David zet Madonna zich in voor de talloze weeskinderen in Malawi. Met haar eigen stichting Raising Malawi probeert ze de wezen te helpen met hun dagelijkse kost, onderwijs en medische zorg. Malawi is een van de armste landen ter wereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen