Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Susan Boyle breekt Brits record met debuutalbum

Shownieuws

Susan Boyle breekt alle records met haar album 'I dreamed a dream'. De plaat ging in Engeland in de eerste week vaker over de toonbank dan elk ander debuut.

(Novum/AP) - Susan Boyle bleef in Britain's Got Talent steken op een tweede plaats, maar weet de hitlijsten wel te veroveren. De 'zingende huisvrouw' uit Schotland breekt alle records met haar debuutalbum 'I dreamed a dream'. Nooit eerder werden er in de eerste week zo veel exemplaren van een debuutalbum verkocht in Groot-Brittannië.

'I dreamed a dream', dat vorige week maandag verscheen, werd ruim 410 duizend keer verkocht en is daarmee het best verkopende album van dit jaar. Boyle, die na haar deelname aan Britain's Got Talent versteld stond van alle roem, heeft weinig woorden nodig. "Het is fantastisch", is het enige commentaar dat de 48-jarige geeft.

Een woordvoerder van de Engelse hitlijsten is minder sprakeloos. "Iedereen verwachtte dat het album het goed zou doen, maar niemand verwachtte deze resultaten." Ook in de Verenigde Staten zorgde Susan Boyle voor een record. 'I dreamed a dream' werd zo vaak gereserveerd via internetwinkel amazon.com dat het de grootste order ooit was voor het bedrijf. In Nederland kwam Boyles plaat vrijdag binnen op de tweede plek in de Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen