Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valentino-documentaire maakt kans op Oscars

Shownieuws

Valentino dingt met zijn documentaire 'Valentino the last emperor' mee naar de Oscars. Op 2 februari wordt bekendgemaakt welke vijf films genomineerd zijn.

(Novum/AP) - Valentino dingt met zijn documentaire 'Valentino the last emperor' mee naar de Oscars. De film, die een kijkje geeft in de keuken van de legendarische designer, heeft het weten te schoppen tot de shortlist van The Academy. Op 2 februari wordt bekendgemaakt welke vijf films uit deze lijst genomineerd worden.

Een andere modefilm, 'The september issue', over Vogue's hoofdredacteur Anna Wintour, had minder succes. De film over de machtigste vrouw uit de modewereld was een van de 89 ingezonden documentaires maar heeft de shortlist niet gehaald. Ook Michael Moore met zijn 'Capitalism: a love story' viste achter het net.

De Valentino-documentaire verhaalt over de designer en zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti. Twee jaar lang hebben ze de camera mee laten lopen tijdens hun werk. De twee mannen draaien al bijna vijftig jaar mee in de glamoureuze wereld van de haute couture.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen