Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Ferrell meest overgewaardeerde Hollywoodster

Shownieuws

Will Ferrell is de meest overgewaardeerde acteur. Ferrell krijgt een aardig bedrag op zijn rekening, terwijl zijn films soms slechts enkele miljoenen opleveren.

Will Ferrell is de meest overgewaardeerde acteur. Ferrell krijgt een aardig bedrag voor zijn acteerkunsten, terwijl zijn comedy's soms slechts enkele miljoenen opleveren. Zakenblad Forbes berekende dat voor elke dollar die Ferrell krijgt, zijn films gemiddeld 3,39 dollar opleveren. De 42-jarige acteur is daarmee een ongunstige investering voor producenten.

Ferrell dankt zijn titel met name aan de flops 'Land of the lost' en 'Semi-pro'. De eerste comedy bracht wereldwijd slechts 65 miljoen dollar (bijna 44 miljoen euro) in het laatje. De productiekosten worden geschat op zo'n honderd miljoen (ruim 67 miljoen euro). 'Semi-pro' deed het nog slechter. De film bracht slechts 43 miljoen dollar (bijna 29 miljoen euro) op.

Kleine troost voor Ferrell is dat hij in goed gezelschap verkeert. Ewan McGregor siert de tweede plaats. Tegenover elke dollar die de Schot verdient staat 3,75 dollar voor de filmmaatschappij. Ook Eddie Murphy, Tom Cruise en Leonardo DiCaprio eindigden in de top tien. Drew Barrymore is de enige dame in het gezelschap.

Deze zomer berekende Forbes welke acteurs het meeste geld in het laatje brengen. Vooral nieuwkomers veroverden een plekje. De lijst wordt aangevoerd door 'Transformers'-acteur Shia LaBeouf. Elke dollar die hij krijgt levert gemiddeld 160 dollar op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen