Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jamie Cullums liefde gaat door de maag'

Shownieuws

Sophie Dahl, de vriendin van Jamie Cullum kan zich vinden in de uitspraak dat liefde door de maag gaat. "Koken is een van de basismanieren om liefde te tonen."

De vriendin van Jamie Cullum kan zich vinden in de uitspraak dat liefde door de maag gaat. "Koken is een van de basismanieren om liefde te tonen", vertelt Sophie Dahl, voormalig model en auteur van het kookboek 'Miss Dahls heerlijkheden'. Het boek ligt sinds vorige maand in de Nederlandse schappen.

Cullum houdt volgens de 32-jarige Britse veel van vis. Zijn lievelingsontbijt is zelfgebakken brood met parmaham. Dit ontbijt maakt Cullums hele dag goed, zegt ze. Dahl ziet haar kookkunsten overigens niet als een speciale verleidingstruc. "We wonen samen, het is logisch dat je dan veel voor elkaar kookt."

Dahl, die als model bekend werd om haar wulpse rondingen maar later flink afviel, heeft het boek geschreven omdat iedereen haar altijd vroeg op welke manier ze zoveel afgevallen was. Deze vragen wilde ze op 'een leuke manier beantwoorden aan de hand van dit boek'.

Zonder dat het haar intentie was, werd het kleinkind van Roald Dahl het symbool van de voluptueuze vrouw. Dahl, die op 18-jarige leeftijd werd ontdekt, werkte al snel samen met mode-iconen als Karl Lagerfeld en Steven Meisel. Dahl werd gezien als een reactie op de broodmagere 'heroïne'-look.

"Het is nooit mijn intentie geweest om ergens symbool voor te staan. Ik was zoals elke 18-jarige, ik dacht nergens echt over na", vertelt ze aan Novum Nieuws. Tegenwoordig vindt ze het wel zorgwekkend dat vrouwen steeds obsessiever met hun gewicht omgaan. "Het valt me ook op dat de modellen steeds jonger worden."

Volgens de blondine ligt het antwoord van een gezond gewicht in een uitgebalanceerd eetpatroon. Dit betekent overigens niet dat Dahl leeft op wortels en blaadjes sla. Een van haar lievelingsgerechten is chocoladecake.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen