Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fries duo staat versteld van top 10-hit

Shownieuws

Het Friese duo Die Twa kruipt langzaamaan naar de top van de hitlijsten. 'Fûgels' staat deze week op nummer tien. "Ongelofelijk. Het is een heel apart gevoel."

Het Friese duo Die Twa kruipt langzaamaan naar de top van de hitlijsten. 'Fûgels' stijgt in de vijfde week van de twaalfde naar de tiende plek in de Single Top 100. De Friezen zijn onder de indruk van het succes. "Ongelofelijk. Het is een heel apart gevoel."

Helemaal groen zijn Jacob en Krijn Dijkstra niet, de heren brachten eerder dit jaar de nummers 'Asto mar by my bist' en 'Famke fan myn dreamen' uit. In april sleepte het duo een platencontract in de wacht. "Ongelofelijk wat er in zes maanden kan gebeuren", zegt Krijn. "Stonden we een jaar geleden nog op allerlei kleine feestjes, nu staan we op plaatsen waar je grootheden als Marco Borsato, Jan Smit en de 3Js tegenkomt."

Jacob en Krijn kunnen stevig aan de bak, de agenda met optredens is aardig vol. De Friezen werken daarnaast aan een album en nemen hun eerste hit op in het Duits. Ook onze oosterburen hebben Die Twa ontdekt. "We merkten wel dat het heel goed ging, maar dit hadden we echt niet verwacht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen