Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Abraham gaat voor simpel songfestivalnummer

Shownieuws

Geen glitterpakken voor Pierre Kartner. De 74-jarige componist die het Songfestivalnummer schrijft, houdt het eenvoudig. "Ik schrijf een simpele meezinger."

Geen ingewikkelde akkoordenschema's of glitterpakken voor Vader Abraham Pierre Kartner. De 74-jarige componist die het Songfestivalnummer voor volgend jaar schrijft, houdt het eenvoudig. "Geen fratsen. Ik schrijf een simpele meezinger in het Hollands", belooft Kartner zondag in De Telegraaf.

Wat het eindresultaat moet worden, heeft de 74-jarige al duidelijk voor ogen. "Het belangrijkste is het simpel houden. Geen ingewikkelde akkoorden, maar een eenvoudige melodielijn." Kartner gaat voor een meezinger à la 'Het kleine café aan de haven'. "Dat werd ook een wereldhit, bijna een miljard mensen kunnen het zingen. 'Het kleine café aan de haven' heb ik in dezelfde kamer geschreven, dan moet het nu ook lukken."

Wie het liedje gaat zingen is nog een groot vraagteken. "Ik denk aan een combinatie tussen Demis Roussos en Piet Veerman. Of als het een vrouw wordt een stem √ la Dolly Parton. Een beetje warm geluid zoek ik."

Kartner onthult dat er een landelijke zoektocht wordt gestart naar de nieuwe Nederlandse deelnemers aan het Eurovisie Songfestival. "Er komt een televisiestrijd tussen allerlei zangers en zangeressen. Nieuw talent allemaal. Ik zit dan in februari in zo'n soort Willem Nijholt-stoel omdat ik uiteindelijk mag zeggen wie er met mijn liedje weg mag. Het is toch een beetje mijn kindje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen