Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS 'kaapt' domein Jackson-show RTL

Shownieuws

De strijd tussen SBS en RTL lijkt weer op te laaien. De zenders komen met een show rondom Michael Jackson. SBS ging aan de haal met het domein van de RTL-show.

De strijd tussen SBS en RTL lijkt weer op te laaien. Beide zenders komen volgend voorjaar met een show rondom Michael Jackson. SBS zette RTL een hak en ging aan de haal met het internetdomein mijnnaamismichael.nl, de naam van de RTL-show. Een woordvoerder van SBS bestempelt de actie als 'een vriendendienst'.

SBS was de eerste die een zoektocht naar de beste Michael Jackson-imitator startte. Move Like Michael Jackson is dit voorjaar te zien. Maandag kondigde ook RTL een soortgelijke show aan: Mijn Naam Is Michael. "Maandagavond zagen we dat RTL vergeten is de domeinnaam vast te leggen", vertelt een woordvoerder van SBS. "Onze internetdienst heeft dat toen gedaan."

De woordvoerder doet de actie voorkomen als een vriendendienst. "Er zijn altijd wel eenmansbedrijfjes die een domein kapen als een nieuw programma wordt aangekondigd. Vervolgens vragen ze veel geld voor de pagina, dat wilden we voorkomen." RTL kan het domein krijgen, zegt de SBS-woordvoerder. "Het gaat ons niet om geld verdienen, we komen er samen wel uit."

Een woordvoerder van RTL laat weten dat er al contact is met SBS. "Maar we balen niet van de actie, we communiceren alles via rtl.nl/michael." Beide woordvoerders benadrukken dat de zenders er wel uitkomen en dat geen 'Jackson-oorlog' wordt verwacht. Toch zorgde de daad van SBS wel voor opgetrokken wenkbrauwen bij RTL. "Het is vrij opmerkelijk als je mijnnaamismichael.nl claimt als je show Move Like Michael Jackson heet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen