Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kom van dat dak af' bestaat vijftig jaar

Shownieuws

De klassieker 'Kom van dat dak af' van Peter Koelewijn viert woensdag een feestje. Het is deze maand vijftig jaar geleden dat het nummer werd opgenomen.

De klassieker 'Kom van dat dak af' van Peter Koelewijn viert woensdag een feestje. Het is deze maand vijftig jaar geleden dat het nummer werd opgenomen. Voor de gelegenheid maakt zanger Koelewijn de nostalgische treinreis van Eindhoven naar de studio in Heemstede opnieuw.

Later op de dag brengt de 69-jarige Koelewijn zijn lied ten gehore vanaf het dak van een huis in Eindhoven. Hij krijgt daarbij ondersteuning van de plaatselijke band Peter Pan Speedrock, meldt Omroep Brabant. 'Kom van dat dak af' was het eerste muzikale succes voor Koelewijn. Later scoorde de zanger hits met nummers als 'Een hete zomer' en 'Angeline'.

Koelewijn bracht zijn grootste succes 'Kom van dat dak af' vier keer uit. In 1960 bereikte het nummer de eerste plaats in de Top 40, in 1971 kwam het nummer opnieuw in de hitlijsten en tien jaar daarop kwam de live-versie als single uit. In 1989 verscheen een rap-versie van 'Kom van dat af' met MC Miker G en DJ Sven, die bekend zijn van hun hit 'Holiday Rap'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen