Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Jan Leighton overleden op 87-jarige leeftijd

Shownieuws

De acteur Jan Leighton is op 87-jarige leeftijd overleden in Manhattan. Leighton, beter bekend als de man van drieduizend gezichten, stierf aan een beroerte.

De acteur Jan Leighton is op 87-jarige leeftijd overleden in Manhattan. De acteur, die ook wel de man van drieduizend gezichten wordt genoemd, stierf op 16 november, schrijft de The New York Times zaterdag. Hallie, de dochter van de acteur vertelde dat haar vader overleden is aan de gevolgen van een beroerte.

De acteur die vooral veel in reclamespotjes speelde, haalde in 1985 het Guinness Book of World Records omdat hij de meeste rollen op zijn naam heeft staan. De acteur speelde in theater, film en op televisie 3372 verschillende karakters.

De acteur kroop onder meer in de huid van historische personen als William Shakespeare, Christopher Columbus, Fidel Castro, Albert Einstein en Sherlock Holmes. Hiernaast was hij handmodel, sprak hij voice-overs in en schreef hij samen met zijn dochter twee boeken. "Rare words and how to master their meanings' en het tweede boek 'Rare words II'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen