Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album The Strokes ook beste in Groot-Brittannië

Shownieuws

'Is this it' van The Strokes is verkozen tot beste plaat van het afgelopen decennium in Groot-Brittannië. Maandag werd het schijfje ook de beste in Nederland.

Het album 'Is this it' van The Strokes is verkozen tot beste plaat van het afgelopen decennium in Groot-Brittannië. Het Britse muziektijdschrift NME stelde een lijst samen met de honderd beste platen van dit decennium.

Journalisten, platenbazen en muzikanten, onder wie leden van Radiohead en Arctic Monkeys, werkten mee aan de lijst. Na The Strokes gooien The Libertines met 'Up the bracket' uit 2002 en Primal Scream met 'XTRMNTR' hoge ogen met een tweede en derde plaats.

Maandag bombardeerden honderd vooraanstaande Nederlandse popkenners 'Is this it' al tot beste plaat van het decennium. In de lijst van tijdschrift OOR eindigde het debuutalbum van de New Yorkse band nipt voor 'Funeral' van Arcade Fire en 'Whatever people say I am, that's what I'm not' van Arctic Monkeys.

'Is this it' stamt uit 2001 en werd een mager succesje in de Nederlandse Album Top 100. Het schijfje bereikte in zeven weken tijd plaats 54.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen